Chicu Vasile

Chicu Vasile - actor, regizor.

Născut la 6 august 1935 în satul Horodişte din raionul Călăraşi, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1963. Activează în calitate de regizor la Televiziunea Naţională. S-a filmat în calitate de actor în mai multe filme, mai ales la regizorul E. Loteanu, iar alteori în calitate de asistent de regizor, apoi de regizor.

Filmografia:
Balada haiducească”, 1958 ‒ rol episodic,
„A fost odată un băiat”, 1960 ‒ rol episodic,
„Fugit de sub exortă”, 1963 ‒ un ţăran,
Aşteptaţi-ne în zori”, 1963 ‒ rol episodic,
Se caută un paznic”, 1967 ‒ apostol,
Această clipă”, 1968 ‒ comisar,
„Zece ierni pentru o vară”, 1969 ‒ cuscru,
Lăutarii”, 1971 ‒ jandarmul Iarmurache,
„Durata zilei”,1974 ‒ rol episodic.

Regizor la „Telefilm-Chișinău”:
„Fidel visului”, 1974,
„Sfatul secretarilor”, 1979.

Settlements of Moldova and Diaspora

Leuşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2166 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leuşeni și Feteasca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1425.

Read more