Ignat Victor

Ignat Victor ‒ actor.

S-a născut în orăşelul Străşeni, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1971. Pe parcursul anilor 1970-1987 a făcut parte din trupa teatrului „Luceafărul” de la Chișinău. A absolvit Facultatea de Regie a Teatrului Academic „E. Vahtangov”(atelierul E. Simonov) în anul 1984. A fost şi conducător artistic la Teatrul dramatic de la Cahul, la Clubul Armatei Naţionale de la Chișinău, s-a filmat în mai multe pelicule ale studioului „Moldova-film”.

A primit titlul de Artist Emerit al Moldovei 1991.

Filmografia:
Lăutarii”, 1971 ‒ rol episodic,
Unde eşti, dragoste mea”, 1980 ‒ Ion,
La porţile satanei”, 1980 ‒ rol episodic,
Ar fi avut o altă soartă”, 1980 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ Mircea,
„Această prietenie bărbătească”, 1982 ‒ Dumitru,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Botnăreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Read more