Pîslariuc Iuliu

Pîslariuc Iuliu ‒ actor.

Născut la 15 martie 1942 în comuna Sofia raionul Rîşcani, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1964. Şi-a început activitatea pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe filme ale studioului cinematografic „Moldova-film” şi la studioul cinematografic de la Odesa. A participat la dublarea filmelor străine.

Filmografia:
Armaghedonul”, 1962 ‒ rol episodic,
Ultima lună de toamnă”, 1965 ‒ Ion,
„Timpul avansează”, 1965, „Mosfilm” ‒ Afanasie,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
„Nume salvat”, 1972 ‒ rol episodic,
„Vica, eu şi foiletonul”, 1972 ‒ rol episodic,
„Ce-i trebuie omului”, 1974 ‒ muncitor,
„Cheiul”, 1976, studioul cinematografic Odesa ‒ marinar,
„Trînta”, 1977 ‒ rol episodic

Settlements of Moldova and Diaspora

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Read more