Pîslariuc Iuliu

Pîslariuc Iuliu ‒ actor.

Născut la 15 martie 1942 în comuna Sofia raionul Rîşcani, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1964. Şi-a început activitatea pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe filme ale studioului cinematografic „Moldova-film” şi la studioul cinematografic de la Odesa. A participat la dublarea filmelor străine.

Filmografia:
Armaghedonul”, 1962 ‒ rol episodic,
Ultima lună de toamnă”, 1965 ‒ Ion,
„Timpul avansează”, 1965, „Mosfilm” ‒ Afanasie,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
„Nume salvat”, 1972 ‒ rol episodic,
„Vica, eu şi foiletonul”, 1972 ‒ rol episodic,
„Ce-i trebuie omului”, 1974 ‒ muncitor,
„Cheiul”, 1976, studioul cinematografic Odesa ‒ marinar,
„Trînta”, 1977 ‒ rol episodic

Settlements of Moldova and Diaspora

Drojdieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Read more