Prodan Vadim

Prodan Vadim - actor, regizor.

Născut la 1 ianuarie 1960 în oraşul Bălţi, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte din Chișinău „G. Muzicescu” în anul 1981. A activat pe scena Teatrului Moldovenesc muzical-dramatic de Stat „A. Puşkin” (în prezent „M. Eminescu”). Mai tîrziu a început să practice şi regia, ecranizînd nuvela lui Ion Druţă „Hai, murgule,hai".

Filmografia:
Actor:
Vîrsta de trecere”, 1981 ‒ rol episodic,
„Hotarul din iunie”, 1982 ‒ Ion,
„Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic,
„Cum să devii celebru”, 1983 ‒ rol episodic,
Vînt sălbatic”, 1985 ‒ rol episodic.

Regizor:
„Hai, murgule,hai".

Settlements of Moldova and Diaspora

Pervomaiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
814 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sergheuca și Pervomaiscoe. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 814 oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1884.

Read more