Moghiliov Svetlana

Moghiliov Svetlana ‒ actriţă.

Născută la 17 mai 1944 în oraşul Vladimir-Volînskii din Rusia. A absolvit Institutul teatral din oraşul Harikov, Ucraina. Cariera actoricească şi-o începe la Teatrul dramatic din oraşul Doneţk (1966-1974). Pe parcursul anilor 1976-1981 este actriţă la teatru-studio al Actorilor de Cinema de pe lîngă studioul cinematografic „Moldova-film”. S-a filmat în mai multe pelicule ale studioului, dar şi la alte studiouri din CSI.

Filmografia:
„Caracterul minerilor”, 1970 „Kievnaucifilm” ‒ Tanea,
„Fiecare zi din viaţă”, 1973, Studioul cinematografic de la Odesa ‒ Marina,
„O diplomă pierdută”, 1972, studioul „A. Dovjenco”, ‒ strigoaică.

„Moldova-film”:
Pe urmele fiarei”, 1978 ‒ rol episodic,
Favoritul” 1976 ‒ rol episodic,
Bărbatul de lîngă tine”, 1977 ‒ rol episodic,
„Rădăcinile vieţii”, 1977 ‒ rol episodic,
Agentul serviciului secret” 1979 ‒ rol episodic,
Marele război mic”, 1980 ‒ rol episodic.

„Usturici”:
„Ordinul Nr 1” (№ 13, 1979) ‒ rol.

Settlements of Moldova and Diaspora

Balmaz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Read more