Moghiliov Svetlana

Moghiliov Svetlana ‒ actriţă.

Născută la 17 mai 1944 în oraşul Vladimir-Volînskii din Rusia. A absolvit Institutul teatral din oraşul Harikov, Ucraina. Cariera actoricească şi-o începe la Teatrul dramatic din oraşul Doneţk (1966-1974). Pe parcursul anilor 1976-1981 este actriţă la teatru-studio al Actorilor de Cinema de pe lîngă studioul cinematografic „Moldova-film”. S-a filmat în mai multe pelicule ale studioului, dar şi la alte studiouri din CSI.

Filmografia:
„Caracterul minerilor”, 1970 „Kievnaucifilm” ‒ Tanea,
„Fiecare zi din viaţă”, 1973, Studioul cinematografic de la Odesa ‒ Marina,
„O diplomă pierdută”, 1972, studioul „A. Dovjenco”, ‒ strigoaică.

„Moldova-film”:
Pe urmele fiarei”, 1978 ‒ rol episodic,
Favoritul” 1976 ‒ rol episodic,
Bărbatul de lîngă tine”, 1977 ‒ rol episodic,
„Rădăcinile vieţii”, 1977 ‒ rol episodic,
Agentul serviciului secret” 1979 ‒ rol episodic,
Marele război mic”, 1980 ‒ rol episodic.

„Usturici”:
„Ordinul Nr 1” (№ 13, 1979) ‒ rol.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cuzmenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Read more