Croitoru Cristina

S-a născut la 30 iulie 1987 în orașul Dubăsari, Republica Moldova. De prin clasa a VII, cînd a început să studieze muzica (clasa chitară) la Şcoala de muzică din Dubăsari visa la cariera de interpretă. Părinţii au încurajat-o la acest capitol, făcîndu-i la timp unul dintre cele mai preţioase cadouri din viaţa ei – o chitară. Absolveşte cu succes Şcoala muzicală, apoi liceul «Mihai Eminescu». Pe parcursul studiilor a fost membră a Teatrului de estradă „Ovaţie”. Tot în aceşti ani a început să compună primele sale cîntece.

Primul său debut oficial în scenă, dar şi primul trofeu îl obţine la vîrsta de 16 ani la concursul „Vocile nistrene” de la Tiraspol. În anul 2005 devine studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea de Canto Jazz-estradă. Acum începe lecţiile de canto şi participă activ la diverse concursuri.

Îşi încearcă puterile la concursul „Steaua Elatului”, după care i s-a propus să fie stipendiată a Centrului Cultural „Elat”, sub patronatul căruia Cristina lucrează şi concertează şi în prezent.

Este laureată a concursurilor: „Faces of Friends”, „Doi inimi gemene”, „Duetul anului”, „Steaua Chişinăului”, „Steaua Elatului”.

În anul 2010 absolveşte Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea – Canto de estradă.

Doi ani consecutiv s-a numărat printre finaliştii selecţiei naţionale Eurovision (2009-2010), iar în anul 2012 participă din nou la preselecția națională cu cîntecul „Fight for love” și obţine premiul telespectatorilor.

În palmaresul său artistic se înscriu colaborările cu trupa Akord (la piesa şi videoclipul „Cînd te visam”), interpreţii Boris Covali, Karizma, Mihai Teodor şi alţii. Cristina Croitoru compune ea însăşi muzica pentru piesele sale.

În anul 2012 a lansat primul videoclip la piesa „Fight For Love”. Cristina are planuri ambiţioase pentru viitor, îşi doreşte să se ocupe numai de muzică: să compună cîntece proprii, să realizeze albume, după care şi-ar dori să încerce să se producă în filme de cinema.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cucuruzenii de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Read more