Izmailov Victor

Izmailov Victor Semionovici – actor de teatru şi cinema.

Artist al poporului din RSSM (1984).

Născut la 4 aprilie 1939 în orăşelul Gazimurskii zavod, regiunea Cita, Rusia. A învăţat trei ani la Şcoala Teatrală din Habarovsk, apoi a fost angajatul mai multor teatre din Rusia în oraşele Sîzrani, Taganrog, Cita, Rîbinsk, Breansk.

În 1972 se stabileşte la Chișinău, unde activează în calitate de actor la Teatrul Rus „A. P. Cehov” de la Chișinău, interpretînd mai multe roluri centrale din repertoriul teatrului: Podcoliosin în piesa „Căsătoria” de N. Gogol; Bems în piesa lui V. Slavkin „Fiica matură a unui om tînăr”; Lev Tolstoi în piesa lui I. Druţă „Anul morţii ‒ anul nemuririi”; Kozma Kalmaţui în piesa lui Gh. Malarciuc „Badea Cozma”; Preşedinte al Comitetului Executiv Aveliani în piesa lui N. Cheidze „De la trei la şase”; Legrand în piesa lui M. J. Sauvageon „Monsieur va muri decent” etc.

Este cunoscut şi în calitate de declamator talentat de poezii ale autorilor sovietici.

S-a filmat şi într-o serie de filme artistice a diferitor studiouri, inclusiv şi la „Moldova-film”.

A murit subit după o plimbare cu bicicleta la 3 mai 1992 la Moscova.

Filmografia:
„Fiece zi a vieţii”, 1973 ‒ Marat Jucov ‒ rol central,
„Patrula albastră”, 1974 ‒ Vereşeac,
Mark Twain contra...”, 1976 ‒ jurnalistul,
„Papă-lapte”, „Usturici" № 5, 1977 – rol episodic,
„Unde ai fost, Odiseu?”, 1978, episodul 3 ‒ Rudi nepotul lui Warburg şi bodyguard-ul său,
Marele război mic”, 1980 ‒  executatul prin împuşcare (nu figurează în titre),
„Născut a doua oară», 1980, episoadele 2-3 ‒ Semion Burganov,
Pichetul liniştit”, 1985 ‒ rol episodic,
„Trenul suplimentar”,1985 ‒  Alexandru Ivanovici Niconov ‒ mecanic de locomotivă,
Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo”, 1985 ‒ rol episodic

Settlements of Moldova and Diaspora

Gura Camencii

Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Read more