Izmailov Victor

Izmailov Victor Semionovici – actor de teatru şi cinema.

Artist al poporului din RSSM (1984).

Născut la 4 aprilie 1939 în orăşelul Gazimurskii zavod, regiunea Cita, Rusia. A învăţat trei ani la Şcoala Teatrală din Habarovsk, apoi a fost angajatul mai multor teatre din Rusia în oraşele Sîzrani, Taganrog, Cita, Rîbinsk, Breansk.

În 1972 se stabileşte la Chișinău, unde activează în calitate de actor la Teatrul Rus „A. P. Cehov” de la Chișinău, interpretînd mai multe roluri centrale din repertoriul teatrului: Podcoliosin în piesa „Căsătoria” de N. Gogol; Bems în piesa lui V. Slavkin „Fiica matură a unui om tînăr”; Lev Tolstoi în piesa lui I. Druţă „Anul morţii ‒ anul nemuririi”; Kozma Kalmaţui în piesa lui Gh. Malarciuc „Badea Cozma”; Preşedinte al Comitetului Executiv Aveliani în piesa lui N. Cheidze „De la trei la şase”; Legrand în piesa lui M. J. Sauvageon „Monsieur va muri decent” etc.

Este cunoscut şi în calitate de declamator talentat de poezii ale autorilor sovietici.

S-a filmat şi într-o serie de filme artistice a diferitor studiouri, inclusiv şi la „Moldova-film”.

A murit subit după o plimbare cu bicicleta la 3 mai 1992 la Moscova.

Filmografia:
„Fiece zi a vieţii”, 1973 ‒ Marat Jucov ‒ rol central,
„Patrula albastră”, 1974 ‒ Vereşeac,
Mark Twain contra...”, 1976 ‒ jurnalistul,
„Papă-lapte”, „Usturici" № 5, 1977 – rol episodic,
„Unde ai fost, Odiseu?”, 1978, episodul 3 ‒ Rudi nepotul lui Warburg şi bodyguard-ul său,
Marele război mic”, 1980 ‒  executatul prin împuşcare (nu figurează în titre),
„Născut a doua oară», 1980, episoadele 2-3 ‒ Semion Burganov,
Pichetul liniştit”, 1985 ‒ rol episodic,
„Trenul suplimentar”,1985 ‒  Alexandru Ivanovici Niconov ‒ mecanic de locomotivă,
Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo”, 1985 ‒ rol episodic

Settlements of Moldova and Diaspora

Hădărăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Read more