Istrati Ionel

S-a născut la 24 decembrie 1990 la Chișinău, Republica Moldova.

În copilărie, pe cînd avea 2 ani familia sa se mută cu traiul în satul Țibulăuca, raionul Dubăsari. Absolveşte gimnaziul din sat şi şcoala muzicală de la Dubăsari, clasa pian și acordeon. Apare pentru prima oară în scenă la vîrsta de 8 ani, succesul şi aplauzele primite l-au făcut să creadă în talentul său.

A urmat apoi participarea la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale cu premii binemeritate. La un moment dat a fost numit „Privighetoarea Nistreană”, iar vocea lui era comparată cu cea a lui Robertino Loretti. Are la activ 4 Grand Prix-uri şi 16 premii de gradul I. (inclusiv la concursurile „Mamaia Copiilor”, „Micul Prinţ” etc.)

Apoi a urmat o pauză în cariera sa muzicală datorată perioadei de schimbare a vocii, ceea ce-l determină să se dedice studiilor, urmează cursuri de limbi străine. Pe parcursul anilor 2007-2009 este elev la Liceul de Ştiinţe şi Tehnologii Moderne din Chișinău.

Tot în acest răstimp îşi reîncepe şi activitatea muzicală, astfel în anul 2008 lansează primul videoclip la piesa „Poate”. Iar începînd cu anul 2009 este student la ASEM, facultatea Business şi Administrarea Afacerilor.

Din nou participă la mai multe concursuri printre care „Discovery”, „Doua inimi gemene”, etc. Iar în anul 2010 participă la preselecția națională pentru Eurovision cu piesa „Te iubesc”, tot în acest an participă la Fabrica de Staruri 2, iar în 2011 îşi încearcă norocul la concursul „Vocea României”.

Primul său album solo „The Singles Collection” îl lansează în anul 2011.

În anul 2012 apare videoclipul la piesa „Te caut”.

Settlements of Moldova and Diaspora

Rădenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Read more