Gladkii Alexandru

Gladkii Alexandru Dimitrie ‒ redactor, scriitor.

S-a născut la 19 aprilie 1945. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău. A fost şeful Filmotecii studioului cinematografic „Moldova-Film”. Este autorul unei serii de subiecte pentru revista cinematografică „Usturici” şi a scenariilor pentru filme de popularizare a ştiinţei şi documentare. Este membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova.

Filmografie:
Filme de popularizare a ştiinţei:
„Cadou de nuntă”, 1979,
„Totul ‒ pentru binele omului”, 1980,
„Drum fără sfîrşit”, 1980.

Documentare:
„Minciuna”, 1981,
„Marş sătesc”, 1982,
„Bender”, 1984.

Revista cinematografică „Usturici”:
„Omul care dorea să cînte”, № 2, 1977,
„Lingura pentru masa de prînz”, №4 1980,
„Vă mulţumim pentru piper” № 6, 1980.

Settlements of Moldova and Diaspora

Limbenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Read more