Ann Sannat

Formația „Ann Sannat” a fost fondată în anul 1998 de către Eduard Suhari. Din formaţie fac parte Eduard Suhari (Alizbar), Ina Bondari, Alexandru Samodum.

Formația şi-a început activitatea cu concerte în diferite cluburi din capitală. Stilul de interpretare al formaţiei „Ann Sanat” poate fi considerat folk. Repertoriul formaţiei constă din muzică irlandeză, balcanică, muzică populară moldovenească, dar şi din propriile aranjamente şi compoziţii originale.

În anul 1998 a fost lansat albumul de debut cu denumirea „Poveştile cîntate ale elfilor”.

În anii 1999-2003 formația a avut mai multe turnee artistice și a participat la diverse festivaluri în Ucraina, Rusia, România, Ungaria.

Componența formației a fost schimbată de mai multe ori, muzicienii şi-au început cariera solo, au avut colaborări cu alte formații.

La 11 decembrie 2011 solista Ina Bondari a nimerit într-un accident auto în drumul spre Sankt Petersburg unde trebuia să susţină un concert. În prezent rămîne internată la un spital din Sankt Petersburg în stare gravă, după ieşirea din comă.

Settlements of Moldova and Diaspora

Andriașevca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Read more