Ann Sannat

Formația „Ann Sannat” a fost fondată în anul 1998 de către Eduard Suhari. Din formaţie fac parte Eduard Suhari (Alizbar), Ina Bondari, Alexandru Samodum.

Formația şi-a început activitatea cu concerte în diferite cluburi din capitală. Stilul de interpretare al formaţiei „Ann Sanat” poate fi considerat folk. Repertoriul formaţiei constă din muzică irlandeză, balcanică, muzică populară moldovenească, dar şi din propriile aranjamente şi compoziţii originale.

În anul 1998 a fost lansat albumul de debut cu denumirea „Poveştile cîntate ale elfilor”.

În anii 1999-2003 formația a avut mai multe turnee artistice și a participat la diverse festivaluri în Ucraina, Rusia, România, Ungaria.

Componența formației a fost schimbată de mai multe ori, muzicienii şi-au început cariera solo, au avut colaborări cu alte formații.

La 11 decembrie 2011 solista Ina Bondari a nimerit într-un accident auto în drumul spre Sankt Petersburg unde trebuia să susţină un concert. În prezent rămîne internată la un spital din Sankt Petersburg în stare gravă, după ieşirea din comă.

Settlements of Moldova and Diaspora

Sergheuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Read more