Gaspas Moisei

Gaspas Moisei – redactor, scenarist.

S-a născut la 4 iulie 1921 în oraşul Belgord-Dnestrovsk (astăzi regiunea Odessa, Ucraina). A Absolvit Institutul Pedagogic de la Chișinău „I. Creangă”  în anul 1952. A lucrat în calitate de redactor la studioul „Moldova-film”. Membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova. A fost secretar-responsabil al Uniunii Cineaştilor.

A decedat la 13 iunie 2004.

Filmografia −  scenarist:
„Aici a fost editată „Iskra”, 1961 – documentar,
„Cu lira-mi nordică...”,  1962 – documentar,
„S-au întîlnit din nou”, 1964 – documentar în colaborare,
„Piedestalul”, 1968 – film documentar,
„Cel  mai fierbinte august”, 1969 − documentar în colaborare,
„Ostaşii anului '44” 1970 − documentar,
„Toamna în Romăneşti”, 1970 − documentar,
„Schiţe moldoveneşti”, 1971 − documentar în colaborare,
„Memoria oraşului”, 1973 − documentar,
„Jubileul de aur”, 1974 − documentar,
„Comuniunea dintre ştiinţă şi industrie „, 1974 −  film documentar televizat,
„Campania începuse la Chișinău”, 1977 −documentar,
„ Se pregăteşte un nou schimb”, 1978 − documentar în colaborare,
„Oraşul Bălţi”, 1980 – documentar,
„Chemarea viitorului”, 1984 – documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Suvorovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Read more