Sulac Doina

S-a născut la 11 iulie 1988 la Chișinău, Republica Moldova.

Debutul Doinei Sulac a avut loc în cadrul unei serate de creație a tatălui său Nicolae Sulac. Doinița a interpretat piesa Angelei Moldovanu „Mi-am cusut bondiță nouă”, acompaniata de Orchestra de muzica populară „Lăutarii”, pe atunci avea doar patru ani.

Studiile muzicale şi le-a făcut întîi la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa dirijat coral, apoi a absolvit „Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice”, facultatea canto, mai tîrziu a făcut şi facultatea de politologie de la ULIM.

În anul 2002 a lansat albumul de debut „Doina”, care a inclus și prima piesă scrisă de Doina Sulac − „Dor”.

În anul 2008 a lansat albumul „Mohor”. În prezent se ocupă de lansarea albumului de muzica populară „Floarea lui Sulac”, care va începe cu cuvintele spuse de Grigorie Vieru cu două săptămîni înainte de a deceda.

În anul 2011 Doina Sulac a înregistrat centrul de muzică „Floarea lui Sulac”. Scopul fondării e organizarea unei școli private de muzică la care copii începînd cu vîrsta de 5 şi pînă la 18 ani să poată lua lecţii de armonie, muzicologie, solfegiu, canto. Copii vor fi pregătiți pentru diverse concursuri „Ring star” și „Junior Eurovision”.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciubara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Read more