Scutelnic Ion

Scutelnic Ion - regizor.

S-a născut la 18 aprilie 1942 în satul de  Ţarigrad, raionul Drochia, Republica Moldova.

A absolvit facultatea de actorie a Institutului de Stat de Arte Teatrale A. Lunacearschi în 1969 şi Facultatea de Regie de la VGHIK în 1 anul 1974, clasa profesorilor M. Romm M. şi L. Kulidjanov. Regizor al studioului «Moldova-film» din 1973 pînă în 1993. Lucrarea sa de diplomă este filmul artistic de scurt metraj „Valul verde”, 1974.

Filmografia:
„Valul verde”,1974 –  film artistic de scurt metraj,
Toamna − anotimpul nunţilor”, 1974 – documentar,
„A treizecia primăvară de la victorie”, 1975 – documentar,
„Nimeni în locul tău”,1976 –film artistic − regizor secund,
Agent al serviciului secret”, 1978 – film artistic − regizor,
„Cu ochi de pictor”, 1979 – documentar− regizor,
„Soroca”, 1980 – documentar− regizor,
„Meşteri populari”, 1980 – documentar− regizor
Vîrsta de trecere”, 1981− film artistic televizat −regizor,
Călătorie de nuntă înaintea nunţii”, 1982 –film artistic – regizor,
„Cum să devii celebru”, 1984 –film artistic –  regizor,
„Pămîntenii”, 1986 – documentar− regizor,
Jurnalul televizat „Usturici” (№ 3, 6 -1980 № 70 -1986; № 71, 1986; № 73 -1987; № 81 -1988 и т. д.,
Acţiune civilă”, 1988 − film artistic televizat −regizor,
Ion Druţă”, 1989; – documentar− regizor,
Maria Cebotari, Aria” − 2004, – documentar− coregizor.

Settlements of Moldova and Diaspora

Soroca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Read more