Matveev Alexandru

Matveev Alexandru - regizor, scenarist.

Născut la 23 februarie 1917 în oraşul Bender, Republica Moldova. A absolvit Universitatea de la Iaşi, Facultatea de Drept. A lucrat la studioul „Moldova-film” în calitate de director adjunct, apoi director şi asistent de regizor al filmelor artistice.

A decedat în anul 2004.

Filmografia (regizor):
„Monolog”, 1967 - documentar -  scenarist şi regizor în colaborare,
„Noi - bărbaţii”, 1969 - documentar în colaborare,
„Profilaxia bucuriei”, 1975 - film de popularizare a ştiinţei,
Andrei Lupan”, 1976 - film educativ,
„Brigăzile complexe de calitate superioară”, 1977 - film de popularizare a ştiinţei,
„Lirica social-filosofică în creaţia lui Eminescu”, 1978 - film educativ,
„Pădurea va înflori şi în casele voastre”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Copii şi animalele”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Pregătirea pentru naştere”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Filmul şi spectatorul”, 1981 - documentar,
„Legăturile literare moldo-ruse”, 1980 - film educativ,
„Creaţia artistică a lui Petre Cruceniuc”, 1981 - film educativ,
„Alimentaţia copiilor”, 1985 - film de popularizare a ştiinţei.

Settlements of Moldova and Diaspora

Edineţ

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Read more