Matveev Alexandru

Matveev Alexandru - regizor, scenarist.

Născut la 23 februarie 1917 în oraşul Bender, Republica Moldova. A absolvit Universitatea de la Iaşi, Facultatea de Drept. A lucrat la studioul „Moldova-film” în calitate de director adjunct, apoi director şi asistent de regizor al filmelor artistice.

A decedat în anul 2004.

Filmografia (regizor):
„Monolog”, 1967 - documentar -  scenarist şi regizor în colaborare,
„Noi - bărbaţii”, 1969 - documentar în colaborare,
„Profilaxia bucuriei”, 1975 - film de popularizare a ştiinţei,
Andrei Lupan”, 1976 - film educativ,
„Brigăzile complexe de calitate superioară”, 1977 - film de popularizare a ştiinţei,
„Lirica social-filosofică în creaţia lui Eminescu”, 1978 - film educativ,
„Pădurea va înflori şi în casele voastre”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Copii şi animalele”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Pregătirea pentru naştere”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Filmul şi spectatorul”, 1981 - documentar,
„Legăturile literare moldo-ruse”, 1980 - film educativ,
„Creaţia artistică a lui Petre Cruceniuc”, 1981 - film educativ,
„Alimentaţia copiilor”, 1985 - film de popularizare a ştiinţei.

Settlements of Moldova and Diaspora

Hirova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Read more