Cercavschi Dan

Cercavschi Dan - regizor.

S-a născut la 15 aprilie 1943 în satul Sărata Galbenă, raionul Hînceşti, Republica Moldova. A absolvit facultatea de actorie a Institutului de Arte în anul 1963 şi facultatea de regizori a Institutului de Stat „A. Lunacearschi” de la Moscova, dar şi cursurile de regizori de film documentar. A lucrat în calitate de regizor la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1971-1983.

Filmografia:
„Cînd vinul plînge”, 1971 – film documentar,
„Mame trebuie să fie diferite”, 1972 − film de popularizare a ştiinţei,
„La noi la Colibaşi”, 1973 − film documentar,
„Sărbătoarea muncii şi a artelor la Tiraspol”, 1973 − film documentar,
„În slujba progresului tehnico-ştiinţific”, 1974 − film de popularizare a ştiinţei,
„Tinerii prieteni ai naturii”, 1974 − film de popularizare a ştiinţei,
„Ion C. Ciobanu”, 1974 – film didactic,
„Minunea canioanelor verzi”, 1975 − film de popularizare a ştiinţei,
„Pregătiţi-vă copilul pentru creşă”, 1976 − film de popularizare a ştiinţei,
„Familia tînără”, 1977 − film de popularizare a ştiinţei,
„Tumorile la copii”, 1979 − film de popularizare a ştiinţei,
„Urmele vieţii”, 1980 − film de popularizare a ştiinţei,
„Alipirea Basarabiei la Rusia”, 1982 − film didactic,
„În familia frăţească a popoarelor URSS”, 1983 – film documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Poiana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Read more