Buştiuc Tamara

Buştiuc Tamara - pictor de animaţie.

S-a născut la 8 februarie 1948 în satul Ţînţăreni, raionul Anenii Noi, Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” în anul 1971. A lucrat pictor de animaţie la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Doi vecini”, 1980,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Guguţă - frizer”, 1980,
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
„Insula de portocale”, 1985,
Creanga de arţar”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Călăraşi

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Read more