Botnari Elena

Botnari Elena – pictor de animaţie.

S-a născut în anul 1961. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin”. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” pe parcursul anilor 1980-1984.

Filmografia:
„Fratele iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1980,
„Doi vecini”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Oala invidioasă”, 1983,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984.

Settlements of Moldova and Diaspora

Sovietscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Read more