Botnari Elena

Botnari Elena – pictor de animaţie.

S-a născut în anul 1961. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin”. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” pe parcursul anilor 1980-1984.

Filmografia:
„Fratele iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi”, 1980,
„Doi vecini”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Oala invidioasă”, 1983,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984.

Settlements of Moldova and Diaspora

Păruceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Read more