Domnina Marina

Domnina Marina - pictor de animaţie.

S-a născut la 1 octombrie 1960 la Chișinău. A absolvit Colegiul Republican de Arte „I. Repin” în anul 1979. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1979-1985.

Filmografia:
„Despre frigider, şoareci şi omuleţii de garanţie”, 1979,
„Viforul negru”, 1981,
„Pentru greşeli trebuie să plăteşti”, 1982,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Oala invidioasă”, 1983,
„Două izvoare”, 1983,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984,
„Povestea zăpezilor”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Coşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Read more