Gorohov Leonid

Gorohov Leonid – regizor, pictor de animaţie.

S-a născut la 11 decembrie 1946 la Chișinău. A absolvit Colegiul Republican de Arte „I. Repin” în anul 1971. A lucrat în calitate de pictor şi regizor al desenelor animate la studioul „Moldova-film” din anul 1977 pînă în anul 1985.

Filmografia:    
„Bătrînul şi motanul”, 1977,
„Nouraşul”, 1978 − în colaborare,
„Despre frigider, şoareci şi omuleţii de garanţie”, 1979,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Vecinii”, 1980,
„Cum şi-au găsit prietenul”, 1981,
„Bătrînul şi copacul”, 1982 – coregizor,
„Vrăjitorul bun», 1983 − coregizor,
„Două izvoare”, 1983,
Haiducul”,1985 − coregizor,
Povestea zăpezilor”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ulmul Mic

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Read more