Gorohov Leonid

Gorohov Leonid – regizor, pictor de animaţie.

S-a născut la 11 decembrie 1946 la Chișinău. A absolvit Colegiul Republican de Arte „I. Repin” în anul 1971. A lucrat în calitate de pictor şi regizor al desenelor animate la studioul „Moldova-film” din anul 1977 pînă în anul 1985.

Filmografia:    
„Bătrînul şi motanul”, 1977,
„Nouraşul”, 1978 − în colaborare,
„Despre frigider, şoareci şi omuleţii de garanţie”, 1979,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Vecinii”, 1980,
„Cum şi-au găsit prietenul”, 1981,
„Bătrînul şi copacul”, 1982 – coregizor,
„Vrăjitorul bun», 1983 − coregizor,
„Două izvoare”, 1983,
Haiducul”,1985 − coregizor,
Povestea zăpezilor”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Revaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Read more