Gorohov Leonid

Gorohov Leonid – regizor, pictor de animaţie.

S-a născut la 11 decembrie 1946 la Chișinău. A absolvit Colegiul Republican de Arte „I. Repin” în anul 1971. A lucrat în calitate de pictor şi regizor al desenelor animate la studioul „Moldova-film” din anul 1977 pînă în anul 1985.

Filmografia:    
„Bătrînul şi motanul”, 1977,
„Nouraşul”, 1978 − în colaborare,
„Despre frigider, şoareci şi omuleţii de garanţie”, 1979,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Vecinii”, 1980,
„Cum şi-au găsit prietenul”, 1981,
„Bătrînul şi copacul”, 1982 – coregizor,
„Vrăjitorul bun», 1983 − coregizor,
„Două izvoare”, 1983,
Haiducul”,1985 − coregizor,
Povestea zăpezilor”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Slobozia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Read more