Vdovina Elena

Vdovina Elena – scenarist, muzicolog.

S-a născut la 5 iulie 1937 în oraşul Dnepropetrovsc din Ucraina. A absolvit Conservatorul de la Chișinău specialitatea „muzicologie” în anul 1960 şi aspirantura pe lîngă institutul de folclor şi etnografie în numele lui M. Rîlskii de la Kiev. Este doctor în arte Doctor în Arte (domeniul Muzică, Teatru, Arte plastice şi decorative) 1984. Autor al mai multor scenarii de filme muzicale la studioul „Telefilm-Chișinău”. Membră a Uniunii Compozitorilor din Republica Moldova.

Filmografia:
„Cîntă Victor Curin”,1974 – film-concert,
„Cu dragoste pentru voi”, 1978 – film-concert,
„Cîntecul dragostei”, 1979 – film-concert,
„Cio-Cio San”, 1980 – film-operă,
„Rapsodia”, 1983 – film-concert.

Settlements of Moldova and Diaspora

Zorile

Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
793 locuitori

Zorile este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zorile, Inculeţ și Ocniţa-Ţărani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 793 de oameni. Satul Zorile a fost întemeiat în anul 1964.

Read more