Vengre Eugeniu

Vengre Eugeniu - regizor.

S-a născut la 30 aprilie în anul 1945 în oraşul Nikolaev, Ucraina. A studiat 4 ani la Universitatea de Stat de la Chișinău şi a făcut Cursurile superioare de regie şi film documentar de la Moscova. A lucrat la studioul «Moldova-film» începînd cu anul 1963 şi pînă în 1986 în calitate de asistent de regie, ca regizor secund, apoi în calitate de regizor al filmelor artistice de scurt metraj.

Filmografie
Pelicule realizate în calitate de regizor-secund:
Filme artistice:
„Mînia”, 1974,
Între cer şi pămînt”, 1975,
Mark Twain contra”, 1975,
Favoritul”, 1976,
„Rădăcinile vieţii”, 1977,
Agentul serviciului secret”, 1978,
Marele război mic”, 1980,
Femeia în alb”, 1981,
Fii fericită, Iulia!”, 1983,
Cale de întoarcere nu-i”, 1985,

Regizor:
„Strigătul”, 1981 film artistic de scurt metraj

Settlements of Moldova and Diaspora

Chiţcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Read more