Vengre Eugeniu

Vengre Eugeniu - regizor.

S-a născut la 30 aprilie în anul 1945 în oraşul Nikolaev, Ucraina. A studiat 4 ani la Universitatea de Stat de la Chișinău şi a făcut Cursurile superioare de regie şi film documentar de la Moscova. A lucrat la studioul «Moldova-film» începînd cu anul 1963 şi pînă în 1986 în calitate de asistent de regie, ca regizor secund, apoi în calitate de regizor al filmelor artistice de scurt metraj.

Filmografie
Pelicule realizate în calitate de regizor-secund:
Filme artistice:
„Mînia”, 1974,
Între cer şi pămînt”, 1975,
Mark Twain contra”, 1975,
Favoritul”, 1976,
„Rădăcinile vieţii”, 1977,
Agentul serviciului secret”, 1978,
Marele război mic”, 1980,
Femeia în alb”, 1981,
Fii fericită, Iulia!”, 1983,
Cale de întoarcere nu-i”, 1985,

Regizor:
„Strigătul”, 1981 film artistic de scurt metraj

Settlements of Moldova and Diaspora

Sadovoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
1369 locuitori

Sadovoe este un sat şi comună în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Sadovoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Bălți și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de locuitori. Satul Sadovoe a fost oficial înregistrat în anul 1963.

Read more