Vedraşco Valeriu

Vedraşco Valerii - regizor.

S-a născut la 25 ianuarie 1951 în satul Mileşti, raionul Nisporeni din Moldova. A absolvit facultatea de jurnalism a Universităţii de Stat din Moscova „M. Lomonosov” în anul 1973. A lucrat în calitate de regizor la studioului „Telefilm-Chișinău” de la Televiziunii Naţională a Moldovei. În ultimii ani a fost director artistic şi regizor la televiziunea NIT. Prin decretul preşedintelui Republicii Moldova din 23 februarie 2001 a fost distins cu titlul de „Artist Emerit al Republicii Moldova”. A murit la 12 februarie 2011.

Filmografie
Filme documentare:
„Codrii”, 1975
„Rădăcina de aur”, 1976
„Uzina de ciment de la Rîbniţa” ,1976
„Oraşul Bălţi”, 1977
„Viticultorii”, 1977 - cu A. Bugakova,
„Numele ei - muncitor” 1977
Emilian Bucov”, 1978
„Drumul spre vocaţie”, 1978
„Aparate seismice”, 1978
„Monologul dragostei”, 1979
„Simfonia culorilor”, 1979
„Marca de Tiraspol”, 1979
Grigore Vieru”, 1979
„Apropierea”, 1980,
„Etapele ascensiunii” 1980 - coautor.
„Găseşte-ţi menirea”, 1981,
„Sentimentul de datorie”, 1981,
„Unitatea”, 1982 - coautor,
„Trei lecţii de bunătate”, 1982,
„Drumul”, 1983,
„Rădăcinile pîinii”, 1983,
„Suită pentru patru trompete” 1983 - film-concert
„Preţuind fiecare minută de lucru”, 1984,
„Singur în faţa fulgerului” 1984,
„Pictorul Igor Vieru”, 1984
„Momentul acţiunilor, timpul înainte”, 1985
„Pagini noi”, 1985 - în colaborare.

Settlements of Moldova and Diaspora

Căpriana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Read more