Bruma Veaceaslav

Bruma Veaceaslav Gheorghe - regizor.

S-a născut la 30 mai 1950 la Chișinău. A absolvit Institutul de teatru, muzică şi film  de la Leningrad în anul 1961. A activat în calitate de regizor la studioul „Telefilm-Chișinău” din cadrul Televiziunii Naţionale din Moldova.

Filmografia:
„Fideli memoriei ostăşeşti”, 1979 - documentar,
„Variaţii la temă”, 1980 -  documentar,  în colaborare cu I. Talpă.
„Speranţa”, 1982 – film-concert,
„Suită pentru patru trompete”, 1983 - film-concert în colaborare cu V. Vedraşco ,
„Lia- Ciocîrlia”, 1983 - film-concert,
„Cîntă Simion Duja”, 1984 - film-concert,
„Fremătaţi pădurilor!” 1984 – documentar,
„Pagini noi”, 1985  - documentar în colaborare cu V. Vedraşco.

Settlements of Moldova and Diaspora

Stolniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
879 locuitori

Stolniceni este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de locuitori. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1598.

Read more