Bruma Veaceaslav

Bruma Veaceaslav Gheorghe - regizor.

S-a născut la 30 mai 1950 la Chișinău. A absolvit Institutul de teatru, muzică şi film  de la Leningrad în anul 1961. A activat în calitate de regizor la studioul „Telefilm-Chișinău” din cadrul Televiziunii Naţionale din Moldova.

Filmografia:
„Fideli memoriei ostăşeşti”, 1979 - documentar,
„Variaţii la temă”, 1980 -  documentar,  în colaborare cu I. Talpă.
„Speranţa”, 1982 – film-concert,
„Suită pentru patru trompete”, 1983 - film-concert în colaborare cu V. Vedraşco ,
„Lia- Ciocîrlia”, 1983 - film-concert,
„Cîntă Simion Duja”, 1984 - film-concert,
„Fremătaţi pădurilor!” 1984 – documentar,
„Pagini noi”, 1985  - documentar în colaborare cu V. Vedraşco.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cuhneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1829 locuitori

Cuhneşti este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bisericani, Cot, Serghieni, Tomeştii Vechi și Cuhneşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1829 de oameni. Satul Cuhnești a fost menționat documentar în anul 1435.

Read more