Lazarev Eduard

S-a născut la 19 decembrie 1935 în Rusia, oraşul Sverdlovsk.

În anii 1953-1959 a studiat la Conservatorul de Stat „P. I. Ceaikovski” (Moscova). După absolvire se mută cu traiul în Moldova.

A lucrat ca membru al colegiului redacţional în cadrul Comitetului de Stat pentru Cinematografie din Moldova şi în cadrul Ministerului Culturii.

A scris muzica pentru baletul „Antoniu și Cleopatra” (Teatrul de Opera şi Balet din Chișinău, 1966). Autor al muzicii mai multor filme.

În anul 1966 a primit Premiul Naţional. I s-a conferit titlul onorific Artist al Poporului din Republica Moldova (1978).

Filmografie:
1961 – „Insula vulturilor
1961 – „Călătorie în aprilie
1963 – „Strada ascultă”
1966 – „Ultima lună de toamnă
1966 – „Vacanţa la Odessa” (studioul din Odessa);
1968 – „Cavalerul viselor
1969 – „Acuzaţi de omor”
1971 – „Ofiţer de rezervă”
1972 – „Ultimul haiduc
1973 – „Dimitrie Cantemir
1973 – „Melodia
1974 – „Scara”
1975 – „Elegie”
1976 – „Nimeni în locul tău”
1976 – „Pe urmele fiarei
1977 – „Cînd ai alături un bărbat
1984 – „Luna lui Căuş”.

Settlements of Moldova and Diaspora

Congaz

Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Read more