Lazarev Eduard

S-a născut la 19 decembrie 1935 în Rusia, oraşul Sverdlovsk.

În anii 1953-1959 a studiat la Conservatorul de Stat „P. I. Ceaikovski” (Moscova). După absolvire se mută cu traiul în Moldova.

A lucrat ca membru al colegiului redacţional în cadrul Comitetului de Stat pentru Cinematografie din Moldova şi în cadrul Ministerului Culturii.

A scris muzica pentru baletul „Antoniu și Cleopatra” (Teatrul de Opera şi Balet din Chișinău, 1966). Autor al muzicii mai multor filme.

În anul 1966 a primit Premiul Naţional. I s-a conferit titlul onorific Artist al Poporului din Republica Moldova (1978).

Filmografie:
1961 – „Insula vulturilor
1961 – „Călătorie în aprilie
1963 – „Strada ascultă”
1966 – „Ultima lună de toamnă
1966 – „Vacanţa la Odessa” (studioul din Odessa);
1968 – „Cavalerul viselor
1969 – „Acuzaţi de omor”
1971 – „Ofiţer de rezervă”
1972 – „Ultimul haiduc
1973 – „Dimitrie Cantemir
1973 – „Melodia
1974 – „Scara”
1975 – „Elegie”
1976 – „Nimeni în locul tău”
1976 – „Pe urmele fiarei
1977 – „Cînd ai alături un bărbat
1984 – „Luna lui Căuş”.

Settlements of Moldova and Diaspora

Grinăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Read more