Alianţa

Ansamblul de dans „Alianţa” a fost creat în anul 1992. Director artistic al proiectului − Chelbuţ Lada Anatolievna. În 1993 i s-a alăturat un alt coregraf  ̶ Hromenoc Galina Vitalievna.

În 1997 ansamblul a fost distins cu titlul de „Formaţie Artistică Model”. În septembrie 1998, „Alianţa” a obţinut titlul de laureat al concursului de televiziune „Steaua de Dimineaţă” din Moscova.

În 2000 a luat parte la Festivalul-concurs Internaţional „Speranţele Europei” ediţia a III-a din oraşul Soci,unde au obţinut Premiul mare şi o diplomă. În ianuarie 2003 ansamblul a participat la ediţia a VI-a a Festivalului-concurs Internaţional „Speranţele Europei".

În octombrie 2003, formaţia a cîştigat Marele Premiu al Festivalului de Copii şi Tineret „Fantezia de Toamnă” (or. Odessa).

În 2005 – la ediţia II a Concursului de creaţie a copiilor şi adolescenţilor din Rusia „Speranţele Rusiei" (or. Moscova) „Alianţa” a obţinut locul I la categoria „Coregrafia de estradă. Ansambluri”, precum şi o diplomă în categoria „Coregrafia de estradă. Formele mici.”

În aprilie 2006, „Alianţa” a luat parte la Festivalul Naţional de Artă Coregrafică (or. Chișinău). Ansamblul a fost distins cu titlul de laureat al Premiului I, iar conducătorul L. A. Chelbuţ – a obţinut Diploma de Cel mai bun coregraf al festivalului.

La ediţia a VI-a a Festivalului-concurs din Ucraina „Dansul îşi cheamă prietenii” (Krivoi Rog), echipa a luat locul II la categoria „dans contemporan”.

În anul 2009 − Ansamblul devine membru al Federaţiei de Dansuri Moderne de Estradă din Moldova. Participa la Campionatul Moldovei de dansuri contemporane.
Apoi Obţine premiul I „Pentru Cel mai bun Dance Show al Anului 2010”.

Settlements of Moldova and Diaspora

Novosiolovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Read more