Hîncu Liviu

Hîncu Liviu (13.07.1959, s. Volodeni, raionul Edineţ), pictor. A absolvit Şcoala de Arte Plastice „I. Repin” de la Chișinău (1978) şi Institutul de Pictură, Arhitectură şi Sculptură „I. Repin” de la Leningrad (1898), facultatea Studiul Artelor. După studii susţine prelegeri la Istoria Artei la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (1989-1993), continuîndu-şi activitatea în calitate de expert în cadrul Ministerului Culturii al Moldovei (din 1997). În lucrările de pictură acordă prioritate peisajului, reflectînd dispoziţia locurilor poetice şi pitoreşti ale Moldovei, prin intermediul procedeelor artistice ale postimpresionismului.

Printre lucrările sale cele mai importante figurează „Toamna la Butuceni”, „Drum de ţară”, „Fîntîna cocorilor”, „Mănăstirea de la Condriţa”. În ultimul deceniu se observă un interes sporit pentru o pictură combinată, non-figurativă, prezente în peisaj şi natura statică − „Natură statică”, „Flori orange în vas”, „Compoziţie cubistă сu flori”, „Case lа margine”, „Casa batrînească”.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bahmut

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1226 locuitori

Bahmut este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bahmut și Bahmut – stație de cale ferată.  Satul Bahmut este aşezat la poalele codrilor din zona de centru-vest a republicii, la o distanță de 25 km de orașul Călăraşi şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1226 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bahmut datează din anul 1429.

Read more