Pascaru Elena

Elena Pascaru - economist, contabil, membră a Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 17 august 1948 în or. Sîngerei, Republica Moldova. a absolvit Colegiul de Finanţe şi Economie din Chişinău (1972). În același an este angajată la Studioul Cinematografic "Moldova-film", în calitate de contabil al echipelor de filmare, obligațiile ei de serviciu constau inclusiv în calcularea cheltuielilor pentru filmele documentare şi artistice. A fost căsătorită cu regizorul Vasile Pascaru, acum ea păstrează arhiva regizorului (fotografii, afișe, discuri cu filmele produse de el etc.).

În anii 1992-1996 a ocupat şi funcţiile de contabil-şef al Asociaţiei de Creaţie "Arta" a studioului "Moldova-film". În anii 1996-1999 a activat în calitate de consilier-economist la Centrul Naţional de Cinematografie a Republicii Moldova, iar după lichidarea acestei subdiviziuni a fost transferată la "Moldova-film", unde lucrează și în prezent în calitate de şefă a Secţiei de planifacare a producției filmice.

Settlements of Moldova and Diaspora

Păpăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Read more