Busuioc Aureliu

Busuioc Aureliu Alexandru− poet, prozator, dramaturg, scenarist.

Născut la 26 octombrie 1928 în satul Cobîlca (azi Codreanca), raionul Strășeni din Republica Moldova. A învăţat 3 ani la Institutul Pedagogic. „I. Creangă” din Chișinău. În calitate de scenarist a debutat în 1962. Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1984).

Filmografie:

Călătorie în aprilie”(1962) – film artistic, realizat în colaborare,
„Singur în faţa dragostei” (1969) − film artistic, realizat în colaborare,
„Vinul vieţii” (1970) − film televizat documentar,
„Joc” (1970) film-concert televizat,
„Vreau să cînt” (1979) film artistic,
Cursa” (1981) film artistic în colaborare.

Settlements of Moldova and Diaspora

Grigorăuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1538 locuitori

Grigorăuca este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cozești, Petropavlovca și Grigorăuca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1538 de oameni. Satul Grigorăuca a fost menționat documentar în anul 1902.

Read more