Busuioc Aureliu

Busuioc Aureliu Alexandru− poet, prozator, dramaturg, scenarist.

Născut la 26 octombrie 1928 în satul Cobîlca (azi Codreanca), raionul Strășeni din Republica Moldova. A învăţat 3 ani la Institutul Pedagogic. „I. Creangă” din Chișinău. În calitate de scenarist a debutat în 1962. Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1984).

Filmografie:

Călătorie în aprilie”(1962) – film artistic, realizat în colaborare,
„Singur în faţa dragostei” (1969) − film artistic, realizat în colaborare,
„Vinul vieţii” (1970) − film televizat documentar,
„Joc” (1970) film-concert televizat,
„Vreau să cînt” (1979) film artistic,
Cursa” (1981) film artistic în colaborare.

Settlements of Moldova and Diaspora

Găleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Read more