Busuioc Aureliu

Busuioc Aureliu Alexandru− poet, prozator, dramaturg, scenarist.

Născut la 26 octombrie 1928 în satul Cobîlca (azi Codreanca), raionul Strășeni din Republica Moldova. A învăţat 3 ani la Institutul Pedagogic. „I. Creangă” din Chișinău. În calitate de scenarist a debutat în 1962. Maestru Emerit al Artei din RSS Moldovenească (1984).

Filmografie:

Călătorie în aprilie”(1962) – film artistic, realizat în colaborare,
„Singur în faţa dragostei” (1969) − film artistic, realizat în colaborare,
„Vinul vieţii” (1970) − film televizat documentar,
„Joc” (1970) film-concert televizat,
„Vreau să cînt” (1979) film artistic,
Cursa” (1981) film artistic în colaborare.

Settlements of Moldova and Diaspora

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
69 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1903.

Read more