Vangheli Spiridon

Vangheli Spiridon Ştefan − scriitor, scenarist.

Născut la 14.06.1932, în satul Grinăuţi, raionul Rîşcani. A absolvit facultatea de filologie a Universităţii Pedagogice „Ion Creangă” de la Chișinău (1955). Distincţia internaţională Diploma de Onoare „Andersen” (1974). Premiul de Stat al RSSM (1980), Maestru Emerit al Artelor din RSS Moldovenească(1982). Membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Cineaştilor din Moldova. Autor al scenariilor mai multor filme cu desene animate despre băieţelul Guguţă.

Filmografie:

„Banca lui Guguţă” (1975),
„Guguţă-poţtaşul” (1976),
„Cadoul lui Guguţă”(1979),
„Guguţă frizer” (1980),
„Guguţă-căpitan de corabie” (1981),
„Noaptea de Revelion” (1983),
„Măturătorii veseli” (1984).



Settlements of Moldova and Diaspora

Sărăteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Read more