Brescanu Vasilii

Brescanu Vasilii Chiril − actor, regizor.

Născut la 20 iulie 1940 în satul Goteşti, raionul Cantemir, Moldova. A absolvit facultatea de actorie de la Institutul de Arte din Chișinău (1962) şi VGIK (atelierul lui M. Romm, 1970). Ca actor s-a filmat la studiourile din diferite ţări. A decedat la 3 ianuarie 2010.

Filmografia (actor):    

Aşteptaţi-ne în zori” (1963) − Vlaicu,
„Corida automobilistică” (1964,
„Mosfilm”) − americanul,
„Fugit de sub escortă” (1965) – soldatul Brebu,
„Tunelul” (1966,
„Мosfilm” − România) − Petrescu,
„Oaspetele de piatră” (1967, «Мosfilm») – rol episodic,
Nunta la palat” (1969) − Manolache,
„Duminica în mahala” (1969) − mirele,
„Explozie cu efect întîrziat” (1970) − Valentin,
„Calul, puşca şi nevasta” (1975) − Constantin,
„Cînta o pasăre în noapte” (1976) – Vasile Căruntu,
„Misiune specială” (1979) − Marin.

Filmografia (regizor):

„Duminica în mahala”(1969),
„Ultimul fort” (1971),
„Băieţi de dobă” (1972),
Toate probele sunt contra lui” (1974),
Favoritul” (1976) − 2 episoade,
„Misiune specială” (1979),
Greşeala lui Toni Vendis” (1981), 2 episoade,
Cale întoarsă nu există” (1985),
Tunul de lemn” (1986).


Settlements of Moldova and Diaspora

Constantineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Read more