Bechet Ion

Ion Bechet - actor de teatru şi film., membru Uniunii teatrale din Moldova.

S-a născut la 12 noembrie 1974 în Chişinău într-o familie de actori. A absolvit Academia de teatru şi film din Bucureşti (1991).

Activitatea de actor a început-o pe scena Teatrului "A. Mateevici" din Chișinău, şi paralel în teatru "Exelsior" din Bucureşti. A activat şi-n monospectacole cu versurile lui Marin Sorescu.

De la teatru a venit şi pe terenul de filmat. În filmul "Portretul unui luptător pentru rezolvarea problemelor tineretului" a interpretat rolul lui Nelu - un tînăr entuziast al epocii contemporane. Acest film a fost produs în România. La Bucureşti s-a cunoscut cu regizorul de film Sergiu Nicolăescu şi s-a filmat în cîteva filme produse de el. La Chişinău sa filmat în filmul regizoru­lui V. Gagiu "Jana" (2004) unde a jucat rolul central Vlad.

Despre Ion Bechet Gagiu îşi amintea că actorul "a interpretat un rol destul de complicat, demonstrînd sinceritatea şi maestria în promovarea unui caracter din generaţia tînără de azi.

Acuma actorul cu succes activează şi-n teatrele din Chişinău şi la Bucureşti.

Settlements of Moldova and Diaspora

Suric

Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Read more