Caţap Iurie

Iurie Caţap – pictor şi regizor.

Născut la 28 mai 1947 în or. Tiraspol, Republica Moldova. A absolvit Institutul Politehnic de la Moscova, Facultatea Arte Plastice (grafică), în anul 1976. Activitatea de creaţie şi-a început-o în anul 1977 la Departamentul „Desene animate" a Studioului Cinematografic „Moldova-film" în calitate de pictor şi regizor. A luat parte la crearea a circa 20 de filme cu desene animate, dînd dovadă de profesionalism înalt atît în calitate de pictor, cît şi de regizor.

Filmografia:

„Petrică-lăudărosul", 1973 ‒ animator,

„Secretul LSU", 1974 ‒ animator,

„Scara", 1974 ‒ animator,

„Elegia", 1975 ‒ animator,

„Nourul", 1975 ‒ pictor-scenograf, în colaborare,

„Bătrînul şi motanul", 1977 ‒ animator,

„Cu picioarele străine", 1979 ‒ pictor-scenograf, în colaborare,

„Doi vecini", 1980 ‒ animator,

„Cum au găsit prietenul", 1981 ‒ animator,

„Bătrînul şi copacul", 1982 ‒ pictor-scenograf şi regizor,

„Două izvoare", 1983 ‒ animator,

„Vrăjitorul bun", 1983 ‒ regizor în colaborare,

„Haiducul", 1985 ‒ regizor în colaborare,

„Ladies and gentlemen", 1986 ‒ animator,

„Cele mai bune arme din lume", 1986 ‒ animator,

„Dragonul şi soarele", 1987 ‒ regizor în colaborare,

„Povestea de iarnă", 1988 ‒ animator.

Settlements of Moldova and Diaspora

Gura Bîcului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Read more