Aslanova Nadejda

Nadejda Aslanova – pictor-animator.

Născută la 11 septembrie 1949 în or. Doneţk, Ucraina. Absolveşte Colegiul de Pictură din or. Voroşilovgrad în anul 1970. Se mută cu traiul în Republica Moldova şi îşi începe activitatea de creaţie la Departamentul desene animate a studioului „Moldova-film". A participat la crearea a aproximativ 20 de filme de animaţie.

Filmografia:

„Căţeluşul zburător", 1977,

„Bătrînul şi motanul", 1977,

„Nourul", 1976,

„Pescarii savanţi", 1978,

„Cadoul lui Guguţă", 1979,

„Fratele Iepure, fratele Vulpoi şi toţi ceilalţi", 1980,

„Guguţă ‒ frizer", 1980,

„Cuvîntul de onoare al mînzului", 1980,

„Viforul negru", 1981,

„Guguţă ‒ căpitan de corabie", 1981,

„Despre trandafirul alb, capabil să roşească", 1982,

„Bătut din întîmplare", 1982,

„Două izvoare", 1993,

„Oala invidioasă", 1983,

„Insula de portocale", 1985,

„Povestea cu zăpada", 1985,

„Velimir", 1988,

„Aida", 1991.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciuciulea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Read more