Pozdneacova Ludmila

Ludmila Pozdneacova – monteză.

S-a născut la 29 martie 1945 în or. Moscova, Rusia. Studii medii de specialitate. În anii 1979-1990 a activat în calitate de monteză la studioul „Moldova-film", apoi la „Mosfilm" şi alte studiouri. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Moldova-film":

„Căţeluşul zburător", 1977, animaţie,

„Hogeagul la plimbare", 1979, animaţie,

„Această prietenie bărbătească", 1982, artistic,

„Ciuboţele pentru barză", 1985, animaţie,

„Gobsec", 1987, artistic,

„Iona", 1987, artistic,

„Disidentul", 1988, artistic,

„Magia neagră sau jocul cu necuratul", 1990, artistic,

Alte studiouri:

„O întîmlare neobişnuită", 1966,

„Ricoşeul", „Profilm-studio", „Telefilm-Chişinău", 1997,

„Moartea de după culise", 1991, artistic,

„Reîntoarcerea Titanicului", 1999,

„Expresul „Bucureşti", 2004

„Într-o zi în Odesa", 2011.

Settlements of Moldova and Diaspora

Lelina

Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Read more