Iovu Iulie

Iulie Iovu – pictor-decorator.

Născut la 31 iulie 1948 la Chişinău, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. Repin" din Chişinău în anul 1968 şi Şcoala Superioară de Pictură de la Leningrad în anul 1970, specializarea: „pictor-decorator". Activitatea de creaţie şi-a început-o în calitate de pictor la Expoziţia Realizărilor Economiei Naţionale (EREN) din Chişinău (1970-1973). Apoi a fost angajat în calitate de pictor la Ministerul Asigurării Sociale (1979-1982). În anii 1990-1996 a lucrat în cadrul echipelor de filmare la studioul „Moldova-film" şi la studioul „Ecou" din Chişinău. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Moldova-film":

„Codrii", 1991, artistic, 7 episoade,

„Moartea de după culise", 1991, artistic,

„Sînt oare vinovată?", 1991, artistic.

„Ecou-film":

„Puşcaşul regal Şarp", 1993,

„Vendeta", 1994,

„Agentul FBI", 1995,

„Omul terminator", 1996,

„Pantofii roşii", 1996,

„Marea Neagră 213!", 1996,

„Reîntoarcerea Titanicului", 1999,

„Cursa", 2003,

„Mirajul dragostei", 2005.

Settlements of Moldova and Diaspora

Valea Nîrnovei

Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Read more