Graur Vasile

Vasile Graur – manager, regizor.

Născut la 12 ianuarie 1962 în satul Iordanovca, raionul Cimişlia, Republica Moldova. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice „G. Musicescu" din Chişinău în anul 1985. A activat în cadrul Teatrului unui Actor de la Chişinău (1988-1990), la studioul „Bucium" (1990-1992) şi la studioul „Moldova-film" cu întreruperi din 1992 pînă în prezent. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Asistent de regizor:

„Quo vadis", 1991, documentar,

„Hotare", 1992, documentar,

„Iluzie", 1993, documentar,

Regizor:

„Dor de stat", 1993, regizor,

„Visurile copilăriei", 1994, documentar,

„Primăvara privatizării", 1996, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Slobozia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Read more