Graur Vasile

Vasile Graur – manager, regizor.

Născut la 12 ianuarie 1962 în satul Iordanovca, raionul Cimişlia, Republica Moldova. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice „G. Musicescu" din Chişinău în anul 1985. A activat în cadrul Teatrului unui Actor de la Chişinău (1988-1990), la studioul „Bucium" (1990-1992) şi la studioul „Moldova-film" cu întreruperi din 1992 pînă în prezent. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Asistent de regizor:

„Quo vadis", 1991, documentar,

„Hotare", 1992, documentar,

„Iluzie", 1993, documentar,

Regizor:

„Dor de stat", 1993, regizor,

„Visurile copilăriei", 1994, documentar,

„Primăvara privatizării", 1996, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Hîrbovăţul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
484 locuitori

Hîrbovăţul Nou este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de locuitori. Satul Hîrbovăţul Nou a fost înființat în anul 1922.

Read more