Circov-Ghibu Igor

Igor Circov-Ghibu – actor, regizor, scenarist.

Născut la 24 august 1963 în oraşul Murmansk, Rusia. S-a filmat încă din copilărie ca actor în filmele tatălui său, regizorului şi scenaristului Nicolae Ghibu şi a mamei sale, scenaristei şi scriitoarei Zinaida Circova. În anul 1985 a absolvit Institutul Politehnic din Chișinău, specialitatea: „constructor de calculatore", în 1987 ‒ Institutul de Formare pentru manageri și specialiștii Ministerului Industriei, Tehnologiilor de Comunicare și Informare, specialitatea „transmiterea digitală a informațiilor ‒ administrator reţea", în 1990 ‒ Universitatea Populară de Arte, fără frecvenţă, specialitatea „compoziție" (după școala muzicală), în anul 1997 ‒ absolveşte VGIK-ul, Facultatea Regie (clasa profesorului S. Culiş), iar în anul 2003 ‒ Academia Internațională de Teatru și Film, Facultatea Regizor de Teatru, clasa profesorului Iu. Harmelin.

Din anul 1992 pînă în 2006 activează în calitate de regizor-şef la studioul televizat „Belaia vorona" din Chișinău. Membru al Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

Începînd cu anul 2006 şi pînă în 2010 lucrează în calitate de regizor al proiectelor TV la studioul „Soiuzmulfilm".

Devine producător al Centrului Internaţional de Producere „Iug" Ucraina-Rusia (2010-2012). Din anul 2012 este regizor-șef al studioului de film «Black Mason».

Autor şi regizor al numeroaselor videoclipuri muzicale și reclamelor, a diferitor cicluri de programe de divertisment și educaționale de televiziune, avînd la activ circa 3000 de reclame, filme de prezentare, videoclipuri muzicale.

Spoturile publicitare, filmele, inventate și realizate de către Igor Cirkov-Ghibu au fost premiate la festivalurile internaționale de film, inclusiv şi la festivalurile de publicitate. Nu o dată creaţiile lui au fost nominalizate la diverse festivaluri de prestigiu, precum spre exemplu filmul de scurt metraj „Asasinata" (2001), care a fost nominalizat la Festivalul de Televiziune de la Berlin, dar și scurtmetrajul „Hamlet" (2002), nominalizat la Festival de Film „Kinoşok".

Premii:

Premiul Mare la cel de-al 5-lea Teleforum Eurasia pentru scurtmetrajul „Două patrii", 2001,Premiul „Simpatia Publicului" la Festivalul Kinoşок-2006 pentru serialul TV „Husarii", 2006,Premiul Mare la Festivalul Internaţional de Film Ortodox „Lumină lumii" ‒ 2013, pentru filmul artistic de scurt metraj digital „Gîndacul" (produs în 2010), pentru același film Premiul 3 la cel de-al X-lea Festivalul Rus „Întîlniri la Viatka" (2013), la categoria „Profesioniști".

Filmografia:

Actor:

„Ofiţerul în rezervă", 1971 – rol episodic,

„Crestături pe amintire", 1973 ‒ rol episodic,

„Mînia", 1974 ‒ rol episodic „Gavroş",

„Rădăcinile vieţii", 1977 ‒ rol episodic,

„Codul: „Fulgerul de sud", 1980 ‒ rol episodic.

Regizor:

„Mătuşa afurisită", 1999, serial,

„Povestea cu popa şi argatul său Balda", 2000, artistic de scurt metraj,

„Asasinata", 2001, artistic de scurt metraj,

„Două patrii", 2001, artistic de scurt metraj,

„Hamlet", 2002, artistic de scurt metraj,

„Cum au fost la pescuit Grinea şi Vasioc", 2003, artistic de scurt metraj – operator şi regizor,

„Despre Petruşa şi Fediuşa", 2004, serial TV ‒ scenarist, regizor, compozitor,

„Husarii", 2006, serial TV ‒ regizor, scenarist, actor, compozitor,

„Dragostea interzisă", 2007, serial TV ‒ dialoghist,

„Killerul fricos", 2007, telefilm, două episoade ‒ scenarist,

„Gîndacul", 2010, artistic, digital de scurt metraj, ‒ autor şi regizor,

„Vom fi împreună", 2012, film televizat ‒ autor şi regizor.

Emisiuni televizate:

Ciclul de emisiuni informaţional-analitice „Observatorul" ‒ corespondent, regizor-montator,

Cilul de emisiuni (talk show) „Oaspetele săptămînii" ‒ regizor şi producător,

Ciclul de emisiuni umoristico-publicitare „Șiș-laboratoriu" ‒ autor, regizor, actor,

Ciclul de emisiuni muzicale „М-studio" ‒ regizor,

Prognoza timpului umoristică „Pogodka dlea..." ‒ regizor,

Emisiunea de divertisment „Belaia vorona" ‒ regizor, actor,

Emisiunea despre modul sănătos de viaţă „Fiţi sănătoşi" ‒ regizor,

Ciclul de emisiuni culinare „Vkusnîie sovetî" ‒ regizor, actor,

Revista satirică televizată „Pereţ" ‒ regizor, autor, actor,

Ciclul de emisiuni „Oamenii noştri" ‒ autor, regizor.

Settlements of Moldova and Diaspora

Valea Florii

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Read more