Ceaica Nina

Nina Ceaica ‒ monteză.

Născută la 7 septembrie 1930 în comuna Carahasani, raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova. A însuşit profesia de monteză, angajîndu-se în calitate de ucenic a colegelor profesioniste C. Blinova de la „Mosfilm" şi E. Iaprinţeva de la „Moldova-film". În anii 1960-1985 a activat în calitate de monteză a filmelor artistice şi de animaţie la studioul „Moldova-film". Membră a Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„La marginea oraşului", 1960, artistic,

„Omul merge după soare", 1961, artistic, în colaborare,

„Ultima noapte în rai", 1964, artistic,

„Mariana", 1967, artistic,

„Această clipă", 1968, artistic, în colaborare,

„Zece ierni pentru o vară", 1969, artistic, în colaborare,

„Ofiţerul în rezervă", 1971, artistic,

„Crestături pe amintire", 1972, artistic,

„Casa părintească", 1973, artistic,

„Casa pentru Serafim", 1973, artistic,

„Mania", 1974, artistic,

„Furtuni tomnatice", 1974, artistic,

„Marc Twain contra...", 1975, artistic,

„Rădăcinile vieţii", 1977, artistic,

„Misiunea specială", 1979, artistic,

„Pregătire către examen", 1979, artistic,

„Codul: Fulgerul de sud", 1980, artistic,

„Greşeala lui Tony Wendis", 1981, artistic,

„Ţipătul", 1981, artistic, scurtmetraj,

„Să-ţi cînte cucul în faţă", 1981, artistic,

„Opriţi trenul!", 1982, animaţie,

„Cum să devii celebru", 1984, artistic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Sărata Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Read more