Lavric Vitalie

Vitalie Lavric ‒ operator de sunete.

Născut la 30 octombrie 1929 în satul Nedrigailov, regiunea Suma, Ucraina. A absolvit Institutul de Inginerie Cinematografică din Kiev în anul 1964. În anii 1964-1983 a activat la studioul „Moldova-film" la sonorizarea filmelor artistice şi documentare. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 1983 la Chişinău.

Filmografia:

Filme artistice:

„Cîntec de leagăn", 1959,

„Insula vulturilor", 1961,

„Armaghedonul", 1962,

„Călătoria în aprilie", 1963,

„Ultima lună de toamnă" 1965,

„Serghei Lazo", 1967 şi circa 30 de filme documentare.

Settlements of Moldova and Diaspora

Şirăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
2407 locuitori

Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şirăuţi este situat la o distanță de 3 km de oraşul Lipcani, 31 km de oraşul Briceni şi 250 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2407 oameni. Atestat documentar la 1453, satul Şirăuţi s-a aflat timp îndelungat în proprietatea mănăstirii Putna.

Read more