Burlacu Victoria

Victoria Burlacu ‒ regizor, producător.

Născută la 27 iunie 1935 în Chişinău. A absolvit Facultatea de Economie la VGIK, Moscova, activînd apoi pe parcursul a circa treizeci de ani în calitate de economist, asistent de regizor şi regizor-secund la studioul „Moldova-film", devenind specialist de cea mai înaltă calificare. Un timp a condus şi Secţia de evidenţă a actorilor la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografie:

Asistent de regie:

„La marginea oraşului", 1960,
„Omul merge după soare", 196l,
„Cînd pleacă cocorii", 1963,
„Ultima noapte în rai", 1964,
„Fugit de sub exortă", 1965,
„Gustul pîinii", 1966,
„A iubi", 1968,
„Zece ierni pentru o vară", 1969,
„Singur în faţa dragostei", 1969.

Regizor-secund:

„Ofiţerul în rezervă", 1971,
„Vica, eu şi foiletonul", 1972,
„Barza", 1978,
„Vreau să cînt", 1979,
„Şoseaua", 1981,
„Să-ţi cînte cucul în faţă", 1982,
„Un autobuz singuratic în ploaie", 1986 ‒ director al echipei,
„Am onoarea", 1987,
„Carităţi clandestine", 1988,
„Tactica nouă a necuratului", 1989,
„Miss Litoral", 1990.

Settlements of Moldova and Diaspora

Mihailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Read more