Burlacu Victoria

Victoria Burlacu ‒ regizor, producător.

Născută la 27 iunie 1935 în Chişinău. A absolvit Facultatea de Economie la VGIK, Moscova, activînd apoi pe parcursul a circa treizeci de ani în calitate de economist, asistent de regizor şi regizor-secund la studioul „Moldova-film", devenind specialist de cea mai înaltă calificare. Un timp a condus şi Secţia de evidenţă a actorilor la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografie:

Asistent de regie:

„La marginea oraşului", 1960,
„Omul merge după soare", 196l,
„Cînd pleacă cocorii", 1963,
„Ultima noapte în rai", 1964,
„Fugit de sub exortă", 1965,
„Gustul pîinii", 1966,
„A iubi", 1968,
„Zece ierni pentru o vară", 1969,
„Singur în faţa dragostei", 1969.

Regizor-secund:

„Ofiţerul în rezervă", 1971,
„Vica, eu şi foiletonul", 1972,
„Barza", 1978,
„Vreau să cînt", 1979,
„Şoseaua", 1981,
„Să-ţi cînte cucul în faţă", 1982,
„Un autobuz singuratic în ploaie", 1986 ‒ director al echipei,
„Am onoarea", 1987,
„Carităţi clandestine", 1988,
„Tactica nouă a necuratului", 1989,
„Miss Litoral", 1990.

Settlements of Moldova and Diaspora

Borogani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
4528 locuitori

Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.

Read more