Tulcinschi Vladimir

Vladimir Tulcinschi ‒ operator.

Născut la 18 aprilie 1944 în or. Cazan, Rusia. A absolvit şcoala medie. Profesia de operator a însuşit-o angajîndu-se în calitate de ucenic. A lucrat operator de filme documentare şi sociale la studioul „Moldova-film" pe parcursul anilor 1978-1990. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Tehnologia industrială la cultivarea porumbului pentru grăunţe", 1979, social,
„Moldova mea", 1979, documentar,
„Asociaţiile ştiinţifico-industriale în Moldova", 1979, social,
„Cultura nucului grecesc", 1980, social,
„Moldova- 80" , 1980, documentar,
„Pe pămîntul moldav", 1980, documentar,
„Maşinile în seră", 1981, social,
„Tehnologia industrială de producere a legumelor", 1981, social,
„Sovhoz-tehnicumurile Moldovei", 1981, social,
„Diabetul", 1981, social,
„Viţa de vie cu tulpină înaltă", 1982, social,
„Pesticidele", 1982, social.
„Complexele agricole în URSS", 1983, social,
„Egală între egale", 1984, documentar,
„Bender", documentar, 1984,
„Selecţia porumbului în Moldova", 1984, social,
„Maşinile în livezi şi vii", 1985, social,
„Creşterea materialului pentru altoire de calitate înaltă", 1985, social,
„Vagoanelor ‒ încărcătură plină", 1987, documentar,
„Tehnologia în făşii de cultivare a soiei şi a porumbului pentru grăunţe ", 1987, social,
„Tehnologia prelucrării vişinelor cu ajutorul mecanizării complexe", 1987, social,
„Tehnologia industrială a prelucrării merelor în Moldova", 1987, social,
„Ridicarea calităţii legumelor e o sarcină primordială", 1987, social,
„Moldova pe meridianele lumii", 1987, documentar,
„Vilele. Opinii şi sugestii", 1990, documentar,
„Pe pămîntul strămoşilor", documentar,
„Mamutul cel voinic n-a rezistat", documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ion Vodă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Read more