Rogodanţev Valentin

Valentin Rogodanţev ‒ operator.

Născut la 21 ianuarie 1930 în or. Cotovsc, regiunea Odesa, Ucraina. A absolvit şcoala medie. A însuşit profesia de operator, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi de animaţie la Studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1970-1985.

Filmografia:

„Poveştile lui Prichindel", 1970, animaţie,
„Fiica vitregă", 1972, animaţie,
„Trei purceluşi", 1973, animaţie,
„Calea spre genealogie", 1981, documentar,
„Tinerii stăpîni ai gliei", 1985, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Dobruşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Read more