Rogodanţev Valentin

Valentin Rogodanţev ‒ operator.

Născut la 21 ianuarie 1930 în or. Cotovsc, regiunea Odesa, Ucraina. A absolvit şcoala medie. A însuşit profesia de operator, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi de animaţie la Studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1970-1985.

Filmografia:

„Poveştile lui Prichindel", 1970, animaţie,
„Fiica vitregă", 1972, animaţie,
„Trei purceluşi", 1973, animaţie,
„Calea spre genealogie", 1981, documentar,
„Tinerii stăpîni ai gliei", 1985, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Săseni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Read more