Rogodanţev Valentin

Valentin Rogodanţev ‒ operator.

Născut la 21 ianuarie 1930 în or. Cotovsc, regiunea Odesa, Ucraina. A absolvit şcoala medie. A însuşit profesia de operator, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi de animaţie la Studioul „Telefilm-Chişinău" pe parcursul anilor 1970-1985.

Filmografia:

„Poveştile lui Prichindel", 1970, animaţie,
„Fiica vitregă", 1972, animaţie,
„Trei purceluşi", 1973, animaţie,
„Calea spre genealogie", 1981, documentar,
„Tinerii stăpîni ai gliei", 1985, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Maiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Read more