Panfilov Veaceslav

Veaceslav Panfilov ‒ operator.

Născut la 6 ianuarie 1956 la Chişinău, Republica Moldova. A absolvit şcoala medie în anul 1969. A deprins profesia de operator, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi de animaţie la studioul „Telefilm-Chişinău" a Televiziunii Naţionale şi la Studioul Cinematografic „Moldova-film".

Filmografia:

„Pe magistrala albastră", 1980, documentar,
„Să-ţi îndeplineşti datoria militară?", 1981, documentar,
„Oala invidioasă", 1983, animaţie,
„Două izvoare", 1983, animaţie,
„Ciubotele pentru barză", 1984, animaţie,
„Şcoala cu înclinaţie", 1984, animaţie,
„Insula portocalie", 1985, animaţie,
„Poveste cu zăpadă", 1986, animaţie,
„Lady şi gentelmenii", 1986, animaţie,
„Dragonul şi soarele", 1987, animaţie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Doibani II

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Read more