Panfilov Veaceslav

Veaceslav Panfilov ‒ operator.

Născut la 6 ianuarie 1956 la Chişinău, Republica Moldova. A absolvit şcoala medie în anul 1969. A deprins profesia de operator, angajîndu-se ucenic. A activat în calitate de operator al filmelor documentare şi de animaţie la studioul „Telefilm-Chişinău" a Televiziunii Naţionale şi la Studioul Cinematografic „Moldova-film".

Filmografia:

„Pe magistrala albastră", 1980, documentar,
„Să-ţi îndeplineşti datoria militară?", 1981, documentar,
„Oala invidioasă", 1983, animaţie,
„Două izvoare", 1983, animaţie,
„Ciubotele pentru barză", 1984, animaţie,
„Şcoala cu înclinaţie", 1984, animaţie,
„Insula portocalie", 1985, animaţie,
„Poveste cu zăpadă", 1986, animaţie,
„Lady şi gentelmenii", 1986, animaţie,
„Dragonul şi soarele", 1987, animaţie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Brătuşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Read more