Lazarev Eduard

Lazarev Eduard Leonid − compozitor. Artist al Poporului din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (1978), Laureat al Premiului de Stat din RSSM (1966).

Născut la 19 decembrie 1935 în Sverdlovsk (acum Ecaterinburg). A absolvit Conservatorul de la Moscova (clasa compoziţie a profesorului S. Bogatîrev − 1959), în 1973-1981 a fost membru al Consiliului Editorial pe lîngă Comitetul de Stat al Cinematografiei (Goskino) al RSSM. Autorul muzicii mai multor filme moldoveneşti.

Filmografia:

Insula vulturilor” (1961),

Călătorie în aprilie” (1962),

„Colaboratorul CC” 1963, „Mosfilm”,

„Strada− recepţie” (1963),

Ultima lună de toamnă” (1965),

„Cîntec despre Moldova” (1967, „Тelefilm-Chișinău”) – film-concert,

Cavalerul viselor” (1968),

Acuzaţi de omor” (1969),

„Ofiţerul în rezervă” (1971),

Ultimul haiduc” (1972),

Dimitrie Cantemir” (1973),

Melodia” (1973) – film în desen animat,

„Scara” (1973– film în desen animat,

„Elegia” – film în desen animat (1975),

Pe urmele fiarei” (1976),

„Nimeni în afară de tine” (1976),

Cînd ai alături un bărbat” (1977),

„Istoria unui galben” (1983).

Settlements of Moldova and Diaspora

Bălcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Read more