Lazarev Eduard

Lazarev Eduard Leonid − compozitor. Artist al Poporului din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (1978), Laureat al Premiului de Stat din RSSM (1966).

Născut la 19 decembrie 1935 în Sverdlovsk (acum Ecaterinburg). A absolvit Conservatorul de la Moscova (clasa compoziţie a profesorului S. Bogatîrev − 1959), în 1973-1981 a fost membru al Consiliului Editorial pe lîngă Comitetul de Stat al Cinematografiei (Goskino) al RSSM. Autorul muzicii mai multor filme moldoveneşti.

Filmografia:

Insula vulturilor” (1961),

Călătorie în aprilie” (1962),

„Colaboratorul CC” 1963, „Mosfilm”,

„Strada− recepţie” (1963),

Ultima lună de toamnă” (1965),

„Cîntec despre Moldova” (1967, „Тelefilm-Chișinău”) – film-concert,

Cavalerul viselor” (1968),

Acuzaţi de omor” (1969),

„Ofiţerul în rezervă” (1971),

Ultimul haiduc” (1972),

Dimitrie Cantemir” (1973),

Melodia” (1973) – film în desen animat,

„Scara” (1973– film în desen animat,

„Elegia” – film în desen animat (1975),

Pe urmele fiarei” (1976),

„Nimeni în afară de tine” (1976),

Cînd ai alături un bărbat” (1977),

„Istoria unui galben” (1983).

Settlements of Moldova and Diaspora

Cenuşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Read more