Mater Oleg

Oleg Mater – operator.

Născut la 24 ianuarie 1948 la Chişinău în familia pictorului Anton Mater. Îşi începe activitatea de lucru în calitate de asistent de operator la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Mai tîrziu, se specializează în filmarea peliculelor de animaţie. După ce studioul a încetat să mai producă acest gen de filme a demisionat de la studio. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Filme artistice

„Rădăcinile vieţii", 1977,

Filme de animaţie:

„Un coş se plimbă prin oraş", 1978,
„Pescarii savanţi", 1978,
„Cadoul lui Guguţă", 1979,
„Despre frigider, şoricei şi omuleţi de garanţie", 1979,
„Bătut din întîmplare", 1982,
„Bătrînul şi copacul", 1982,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească", 1982,
„Vrăjitorul bun", 1983,
„Noapte de Revelion", 1983,
„Măturătorii veseli", 1984,
„Cele mai bune arme din lume", 1986,
„Ruxandra", 1987,
„Fumul", 1988,
„Sub semnul de întrebării", 1988,
„Deşteptătorii", 1989,
„Şi a fost foarte bine", 1990,
„Florile tristeţii", 1990,
„Of, lumea aceasta!", 1990,
„Aida", 1991,
„Harap alb", 1991,

Settlements of Moldova and Diaspora

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Read more