Mater Oleg

Oleg Mater – operator.

Născut la 24 ianuarie 1948 la Chişinău în familia pictorului Anton Mater. Îşi începe activitatea de lucru în calitate de asistent de operator la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Mai tîrziu, se specializează în filmarea peliculelor de animaţie. După ce studioul a încetat să mai producă acest gen de filme a demisionat de la studio. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Filme artistice

„Rădăcinile vieţii", 1977,

Filme de animaţie:

„Un coş se plimbă prin oraş", 1978,
„Pescarii savanţi", 1978,
„Cadoul lui Guguţă", 1979,
„Despre frigider, şoricei şi omuleţi de garanţie", 1979,
„Bătut din întîmplare", 1982,
„Bătrînul şi copacul", 1982,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească", 1982,
„Vrăjitorul bun", 1983,
„Noapte de Revelion", 1983,
„Măturătorii veseli", 1984,
„Cele mai bune arme din lume", 1986,
„Ruxandra", 1987,
„Fumul", 1988,
„Sub semnul de întrebării", 1988,
„Deşteptătorii", 1989,
„Şi a fost foarte bine", 1990,
„Florile tristeţii", 1990,
„Of, lumea aceasta!", 1990,
„Aida", 1991,
„Harap alb", 1991,

Settlements of Moldova and Diaspora

Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Read more