Fedov David

Fedov David Grigore − compozitor. Maestru Emerit al Artei din RSSM (1966).
A absolvit Conservatorul din Chișinău, clasa profesorului L. S. Gurov (compoziţie − 1952). Pentru coloana sonoră la filmul „Balada haiducească” a obţinut premiul II la Festivalul Unional de Film de la Kiev (1959).

Filmografia:

Balada haiducească” (1958),

Cîntec de leagăn” (1959),

„La marginea oraşului” (1960),

„Leacuri amare” (1962),

„Mariţa” (1972) – film în desen animat

„Puiul de barză Chici” (1973) – film în desen animat.

 



Settlements of Moldova and Diaspora

Iserlia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1828
Populația:
884 locuitori

Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.

Read more