Zaharia Anatolie

Anatolie Zaharia – operator.

Născut la 15 mai 1944 în comuna Horodişte, raionul Rîbniţa, Republica Moldova. Pe parcursul anilor 1971-1993 a activat în calitate de operator la Secţia Filmelor Documentare a Studioul Cinematografic „Moldova-film".

A absolvit Facultatea de Operatori a Academiei Internaţionale de Drept Economic şi Arte Audiovizuale în anul 2004, fiind angajat în calitate de lector la Catedra „Cinema şi TV", la aceeaşi instituţie.

Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Curierul de partid", 1972 ‒ documentar, în colaborare,
„Maturitatea", 1973 ‒ documentar,
„Conservarea antiseptică a sucurilor din struguri în capacităţi mari", 1973 ‒ social,
„Cu sărbătoarea, Moldovă!", 1974 ‒ documentar, în colaborare,
„Multă sănătate", 1974 ‒ social,
„Poftă mare", 1974 ‒ social,
„Avantaj", 1975 ‒ documentar,
„Profilactică prin bucurie", 1975 ‒ social,
„Urmări pe o viaţă întreagă", 1975 ‒ social,
„Minunăţii sau apă-n ciur", 1976 ‒ documentar,
„Pregătiţi copilul pentru şcoală", 1976 ‒ social,
„Născuţi sub steaua cu noroc", 1976 ‒ documentar,
„Ocrotiţi ochii", 1977 ‒ social,
„Naşterea prematură", 1977 ‒ social,
„Lirica social-filozofică a lui Mihai Eminescu", 1977 ‒ didactic,
„Maternitatea", 1977 ‒ social,
„Covoarele moldoveneşti", 1977 ‒ documentar,
„Maşina de altoit", 1977 ‒ documentar,
„Creaţia lui Ion Cana", 1977 ‒ didactic,
„Naşterea prematură", 1978 ‒ didactic,
„Fapta ta e nemuritoare", 1979 ‒ documentar,
„Relaţiile literare moldo-ruse", 1980 ‒ didactic,
„Dotarea tehnică a cardiologiei", 1980 ‒ social,
„Filmul şi spectatorul", 1981 ‒ documentar,
„Boli respiratorii acute, 1981 ‒ social,
„Tratăm urmările infarctului", 1981 ‒ social,
„Creaţia lui Petre Cruceniuc", 1981 ‒ didactic,
„Alipirea Basarabiei la Rusia", 1982 ‒ didactic,
„Folosirea economică a combustibilului", 1982 – social,
„În familia frăţească a popoarelor din URSS", 1983 ‒ documentar,
„Instruirea complexă a apărării civile la sate", 1983 ‒ social,
„Tratarea otrăvirilor şi arsurilor", 1983 ‒ social,
„Viaţa continuă", 1984 ‒ documentar,
„Personalului medical ‒ o muncă efectivă", 1984 ‒ social,
„Moartea pe roţi", 1985 ‒ documentar,
„Folosirea resurselor secundare în vinificaţie", 1985 ‒ social,
„Cultura Moldovei în secolul al XIX-lea", 1985 ‒ didactic,
„Metodele biologice ale ocrotirii culturilor agricole", 1986 ‒ social,
„Începutul mişcării muncitoreşti în Moldova", 1986 ‒ didactic,
„Cu noi speranţe – înainte", 1986 ‒ didactic,
„Arta Moldovei Sovietice", 1986 ‒ didactic,
„Cu durere şi speranţă", 1986 ‒ documentar,
Revista satirică televizată „Usturici":
„Ce-i trebuie covorul nebărbieritului?", №22, 1976.

Settlements of Moldova and Diaspora

Comrat

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Read more