Zaharia Anatolie

Anatolie Zaharia – operator.

Născut la 15 mai 1944 în comuna Horodişte, raionul Rîbniţa, Republica Moldova. Pe parcursul anilor 1971-1993 a activat în calitate de operator la Secţia Filmelor Documentare a Studioul Cinematografic „Moldova-film".

A absolvit Facultatea de Operatori a Academiei Internaţionale de Drept Economic şi Arte Audiovizuale în anul 2004, fiind angajat în calitate de lector la Catedra „Cinema şi TV", la aceeaşi instituţie.

Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Curierul de partid", 1972 ‒ documentar, în colaborare,
„Maturitatea", 1973 ‒ documentar,
„Conservarea antiseptică a sucurilor din struguri în capacităţi mari", 1973 ‒ social,
„Cu sărbătoarea, Moldovă!", 1974 ‒ documentar, în colaborare,
„Multă sănătate", 1974 ‒ social,
„Poftă mare", 1974 ‒ social,
„Avantaj", 1975 ‒ documentar,
„Profilactică prin bucurie", 1975 ‒ social,
„Urmări pe o viaţă întreagă", 1975 ‒ social,
„Minunăţii sau apă-n ciur", 1976 ‒ documentar,
„Pregătiţi copilul pentru şcoală", 1976 ‒ social,
„Născuţi sub steaua cu noroc", 1976 ‒ documentar,
„Ocrotiţi ochii", 1977 ‒ social,
„Naşterea prematură", 1977 ‒ social,
„Lirica social-filozofică a lui Mihai Eminescu", 1977 ‒ didactic,
„Maternitatea", 1977 ‒ social,
„Covoarele moldoveneşti", 1977 ‒ documentar,
„Maşina de altoit", 1977 ‒ documentar,
„Creaţia lui Ion Cana", 1977 ‒ didactic,
„Naşterea prematură", 1978 ‒ didactic,
„Fapta ta e nemuritoare", 1979 ‒ documentar,
„Relaţiile literare moldo-ruse", 1980 ‒ didactic,
„Dotarea tehnică a cardiologiei", 1980 ‒ social,
„Filmul şi spectatorul", 1981 ‒ documentar,
„Boli respiratorii acute, 1981 ‒ social,
„Tratăm urmările infarctului", 1981 ‒ social,
„Creaţia lui Petre Cruceniuc", 1981 ‒ didactic,
„Alipirea Basarabiei la Rusia", 1982 ‒ didactic,
„Folosirea economică a combustibilului", 1982 – social,
„În familia frăţească a popoarelor din URSS", 1983 ‒ documentar,
„Instruirea complexă a apărării civile la sate", 1983 ‒ social,
„Tratarea otrăvirilor şi arsurilor", 1983 ‒ social,
„Viaţa continuă", 1984 ‒ documentar,
„Personalului medical ‒ o muncă efectivă", 1984 ‒ social,
„Moartea pe roţi", 1985 ‒ documentar,
„Folosirea resurselor secundare în vinificaţie", 1985 ‒ social,
„Cultura Moldovei în secolul al XIX-lea", 1985 ‒ didactic,
„Metodele biologice ale ocrotirii culturilor agricole", 1986 ‒ social,
„Începutul mişcării muncitoreşti în Moldova", 1986 ‒ didactic,
„Cu noi speranţe – înainte", 1986 ‒ didactic,
„Arta Moldovei Sovietice", 1986 ‒ didactic,
„Cu durere şi speranţă", 1986 ‒ documentar,
Revista satirică televizată „Usturici":
„Ce-i trebuie covorul nebărbieritului?", №22, 1976.

Settlements of Moldova and Diaspora

Nezavertailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Read more