Vasiliev Alexandr

Alexandr Vasiliev ‒ operator.

Născut la 3 septembrie 1947 în or. Minsk, Belorusia. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat din Tiraspol (1970) şi Facultatea de Operatori a VGIK-ului în anul 1984. A activat în calitate de operator de filme documentare şi artistice la studioul „Moldova-film" pe parcursul anilor 1978-1987. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Barza", 1978, artistic, scurtmetraj, operator-secund,
„Oraş veşnic tînăr", 1978, documentar,
„Nai", l979, artistic, scurtmetraj,
„Roadele colaborării", 1980, documentar,
„La porţile satanei", 1980, artistic, lungmetraj ‒ operator secund,
„Delegatul congresului", l98l, documentar,
„Gospodăria individuală ‒ grija comună", l98l, documentar,
„Un meci cît o vacanţă", 1982, documentar,
„Marşul sătesc", l982, documentar,
„Porunca partidului", 1984, documentar,
„Nesfîrşita luna a Căuşului", 1984, artistic ‒ în colaborare,
„Pericolul relaţiilor sexuale ocazionale", l985, social,
„Calea spre sine", l985, documentar,
„Moara", 1985, documentar,
„Procurorul", 1985, documentar,
„Doina", l986, documentar,
„Pămînteni", 1986, documentar,
„Fii om de omenie", 1986, documentar,
„La izvorul frăţiei", 1987, documentar,
„Vreau să muncesc", 1987, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ţahnăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1701
Populația:
1449 locuitori

Ţahnăuţi este un sat din cadrul comunei Ţareuca, raionul Rezina. Satul Țahnăuți este situat la o distanță de 10 km de orașul Rezina, la 12 km de stația de cale ferată Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1449 de oameni. Satul Țahnăuți a fost menționat documentar în anul 1701.

Read more