Cozmolici Victoria

Victoria Cozmolici – pictoriță din Republica Moldova. S-a născut la 17 octombrie 1978 în orașul Chișinău. A absolvit Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru", clasa profesorului Nicolae Dealkov (1996) și Universitatea de Stat „Ion Creangă" din Chișinău, specialitatea artă plastică și design, clasa profesorilor Petru Severin și Ion Croitoru (2001).

Începînd cu 2008, a participat la mai multe expoziții de grup: „Saloanele Moldovei", „Saloanele de primăvară", „Autumnala", „Eminesciana", Bienala Internațională de pictură, „Noi, Tineretul Creator", Chișinău, Centrul Expozițional „C. Brâncuși". De asemenea, a organizat și cîteva expoziții personale. Lucrările Victoriei Cozmolici se regăsesc în colecții particulare din Austria, Grecia, Suedia, România, Germania și R. Moldova.

Din 2011 este membru-stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, iar din 2013 – membru-titular al UAP. Victoria Cozmolici este un nume care a reușit să capete pondere în arta plastică moldovenească. În 2011 ocupă locul II la Expoziția-concurs „Noi, Tineretul Creator", organizată la Centrul Expozițional „C. Brâncuși" al UAP. Laureată a premiului onorific „Clipa de Aur" al Asociației Culturale „Andromeda".

Din 2002 pînă în 2012, pictorița a avut mai multe expoziții personale: la Alianța Franceză din Moldova, la Cofe House, Centrul Expozițional „C. Brâncuși", la Galeria de artă „Artium" din Chișinău, la Alba-Iulia, la Rîmnicu-Vîlcea. Participă activ la taberele de creație din Republica Moldova, România, alte țări din Europa. În 2012 Victoria Cozmolici a fost organizatoarea taberei de creație din orașul Pancevo, Serbia.

Settlements of Moldova and Diaspora

Vladimirovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Read more