Popescu Laurențiu

Laurențiu Popescu – interpret de muzică ușoară. S-a nascut în satul Verejeni, r. Telenesti, la 8 mai 1970. A absolvit Colegiul de muzică „ Stefan Neaga" din Chișinău la clasa de cobză. In anul 1989, a participat la concursul „In memoriam Ștefan Neaga", obținînd premiul III. A avsolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

A activat în diferite orchestre de muzică populară, cîntînd la cobză și chitară. A colaborat cu interpretul de muzică ușoară Vitalie Dani. In anul 2000 a format trupa „SAVANA", împreună cu Diana Pleș și Tatiana Malaia. A susținut numeroae concerte în R. Moldova și România. i, In Romania si am paricipat la diferite concursuri.

In 2003 a participat la concursul internațional „Două inimi gemene", la secțiunea compoziție, ocupînd locul I cu melodia „Mi-e dor de voi părinți", text - Viorica Nagacevschi. La finele aceluiași an a lansat primul album - „Numai cu tine".

Laurențiu Popescu colaborează cu cantautorul Vitalie Dani, compozitorii Anatol Lupu, Sergiu Musteață, Igor Mazurov, Andrei Sava.

Settlements of Moldova and Diaspora

Todireşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Read more